Hajbeültetetés


A hajbeültetés lehetősége azon alapul, hogy a hajvesztés során ritkán fordul elő a teljes hajállomány kihullása. A frizura elvesztését ugyanis rendszerint a tesztoszteron egyik változata, a DHT hormon okozza, melyekkel szemben a fej oldalsó és hátsó részén található haj szerencsére ellenálló. A hajbeültetés során az itt található hajszálak egy részét, a hajátültetési módszertől függően különböző follikuláris egységenként telepítik át a megritkult, illetve teljesen kopasszá vált fejterületre.

A hajbeültetés – saját haj átültetése – viszonylag modern plasztikai sebészeti beavatkozásnak számít, ennek ellenére a kezdeti módszereket a színvonalas intézményeknél ma már szinte egyáltalán nem alkalmazzák. Hajtranszplantációs klinikánkon a legújabb, FUE, FUE Safe System és SHE hajátültetési módszerekkel végezzük a beavatkozásokat.

Hajhullás - Szeged

A Magyarországon található nívósabb hajbeültetési klinikák nem csak a nemzetközileg elfogadott hajbeültetési módszert FUE alkalmazzák, hanem hozzáteszik saját egyéni fejlesztéseiket is a lehető legjobb hajbeültetési eredményért.

Az alap FUE módszer


Mindenképpen forradalmi áttörést jelentett a hajbeültetésben, szemben a csíkkivételes technikákkal. Lehetőség nyílott egy elfogadható minőségi munkára. Igaz hajszálankénti hajkivételnek hívják Magyarországon, pedig az angol rövidítése is azt jelenti, hogy egységekben történő hajkinyerés (2-3-4 vagy több hajszál kinyerése). A módszer lényege, hogy egy 1,0-1,2mm es kőrtű segítségével a hajszálcsoportokat körbevágják, majd ezeket a hajszálakat tartalmazó graftokat egy ugyan ekkora lyukat ejtve beültetik a fogadó (kopaszodó) területre.

FUE Hajbeültetés
FUE Hajbeültetés
FUE Hajbeültetés

A FUE Hajbeültetés Hátránya

Bár erről nem igazán szoktak beszélni, de a korrektség megkívánja, hogy mindenki tisztán lássa, miért is nem tökéletes a módszer. A hátrányát két részre bonthatjuk kivételre és beültetésre. A képeken jól látszik a FUE hajbeültetés nyomokat hagy, sokan azt állítják, hogy ez a sebgyógyulástól és bőrtípustól függ, de valójában mindenkinél egységesen megfigyelhető a donor terület erőteljes megritkulása a FUE beavatkozás után.

FUE Hajbeültetés hátránya
FUE Hajbeültetés hátránya

FUE módszer összefoglalva:

A vastag tűvel nem csak, hogy indokolatlanul nagy bőrszövetet vágnak ki a hajszálak körül, de megsértik a mellette szorosan található további hajszálcsoportokat, ezzel is ritkítva a donor területen található hajszálakat.

Vegyünk csak egy egyszerű példát és nézzük meg barátunk , ismerősünk fejbőrét! Szabad szemmel is jól látható, hogy a donor területen a hajszálcsoportok közelebb mint 1 mm helyezkednek el, ezért egy FUE tűvel óvhatatlan, hogy ne sértsük meg a mellett lévő hajszálakat, különösen ott ahol szorosan helyezkednek el a hajszálcsoportok.

Így ennél a módszernél értékes hajszálakat veszítünk el, amelyek amúgy is szűkösen áll rendelkezésünkre.

A beültetés során a probléma ott keletkezik, hogy a vastag tű nagy bőrszövetet vág ki a hajszálak körül, mellyel nem lehet túl sűrűre ültetni a hajszálcsoportokat hiszen a felesleges bőrszövet a hajszálak közé akad. Fontos megemlíteni, hogy egy hajsűrűsítésnél sem praktikus a módszer, hiszen ott már eleve közel találjuk a hajszálakat, és a már meglévő hajszálak közé csakis vékony tűvel lehetséges ültetni, így biztosan nem sértjük meg implantáció során a szomszédos hajszálakat.

Tanulmányunkat több éves FUE hajbeültetési tapasztalat alapján állítottuk össze. Nem azt állítjuk, hogy a módszer rossz v. alkalmatlan hajbeültetésre, hanem, hogy mára már sokkal finomabb módszerek léteznek hajbeültetésre (FUE Safe System, SHE).

Klinikánk a számos modern módszer mellett a FUE módszert a mai napig alkalmazza, mivel egy viszonylag olcsó beavatkozásról van szó és az eredmény is elfogadható, de a fent említett korlátokat minden kedves ügyfélnek ismernie kell, mielőtt döntést hoz, hogy melyik módszert válassza.


FUE 2 - FUE Safe System

Ebben az esetben már az alap FUE módszer egy fejlettebb változatáról beszélünk, a technika lényege, hogy a megszokott kézi kivétel helyett egy gépi kivételt alkalmazunk a hajszálak kinyerésénél. Ez főleg a beavatkozást végző orvos munkáját könnyítheti meg, de nem minden esetben. Bár kevesen beszélnek erről, de a kivétel ugyan olyan fontos része egy beavatkozásnak mint a beültetés. Maga a módszer összességében megegyezik az alap FUE technikával (tű méret, hibaszázalék). Bár ezzel a módszerrel az eredmény nem lesz tökéletes, de megfelelő ár/érték arányú eredményt lehet elérni. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy úgy, mint az alap FUE módszer esetében apró lyukakat, foltokat hagy a tarkón mellyel jelentősen ritkítja a donorterületet.

FUE Safe System
FUE Hajbeültetés hátránya
FUE Hajbeültetés hátránya

AZ S.H.E. - SINGLE HAIR EXTRACTION MÓDSZER


A HIMG Klinka 2013-ban elnyerte az ÉV terméke díjat szolgáltatás kategóriában az S.H.E. hajbeültetési módszerrel. A HIMG Hajbeültetési Klinikán, Budapesten továbbfejlesztett módszer alapját tekintve megegyezik a FUE technikával, jelentősebb eltérés az alkalmazott eszközöknél van, melyek kisebb méreteikből adódóan még észrevehetetlenebb nyomot hagynak.

A legkorszerűbb hajbeültetési eljárás. Magyarországon elsőként alkalmazzuk az Érintésmentes Módszert (Z.T.M. Zero Touch Method) és az egyedülálló, világszerte újdonságnak számító, általunk kifejlesztett, FUE alapokra épült Hajszálankénti Hajkinyerési módszerünket (S.H.E. Single Hair Extraction) mely új távlatokat nyitott meg a hajátültetés területén.

Év Terméke Díj - SHE Hajbeültetés
Év Terméke Díj - SHE Hajbeültetés
Év Terméke Díj - SHE Hajbeültetés
Év Terméke Díj - SHE Hajbeültetés

Hajátültetési beavatkozásunk teljesen fájdalommentes, gyors, egyszerű. Az S.H.E. módszer segítségével képesek vagyunk egy nap alatt több, mint 4500 hajszálat is átültetni. A módszer ugyan úgy alkalmas 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó graft kinyerésére is!

Tekintse meg videónkat, és nyerjen bepillantást a hajátültetés rejtelmeibe. A részletek megismerése során, Ön is meggyőződhet módszerünk sikerességében, mely a több éves kitartó munka eredménye.


A módszer előnyei:

Nem hagy nyomot sem az adó, sem a fogadó területen.

100%-ig biztosak vagyunk módszerünk eredményességében, melyet kiváló eredményeink is alátámasztanak.

Az átültetett hajszálak a beavatkozást követően pár hónap után növekedésnek indulnak. Az eredmény tökéletes megjelenést fog biztosítani ügyfeleink számára.

A hajbeültetést helyi érzéstelenítéssel 3 lépésben végezzük el, így a bevatkozás teljesen fájdalommentes.

A professzionális technikák használatával, a hajhagymák kinyerése egyszerűbbé vált. Az általunk kifejlesztett S.H.E. módszer segítségével kinyert hajszálakat nagy odafigyeléssel ültetjük be a hajhiányos, kopaszodó területekre, ezzel szinte visszaállítva az eredeti hajsűrűséget és hajvonalat.

Az S.H.E. erősségei:

S.H.E. Hajbeültetési módszer lépései

Az innovatív HIMG S.H.E. módszerünk segítségével könnyedén kinyerjük a haj (vagy szőrszál) hagymáját és fokozott precizitással ültetjük be azt, helyreállítva az Ön hajvonalát és hajsűrűségét. Így az Ön hajának kinézete természetessé válik, megfelelő lesz a sűrűsége, és újra úgy nézhet ki a hajvonala, mint fiatal korában. Mint a képeken látható, a HIMG S.H.E módszerénél extra sűrűre lehet ültetni a hajszálakat, a lehetséges legtermészetesebb eredmény elérése végett. Az átültetett hajszálak a beavatkozást követően garantáltan növekedésnek indulnak, így az eredmény tökéletes megjelenést fog biztosítani viselője számára.

SHE Hajbeültetés
SHE Hajbeültetés
SHE Hajbeültetés

Hajbeültetés előtt

SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye

A műtét napján, Közvetlen az S.H.E. módszerrel történő hajbeültetés után. Jól látható a sűrűség.

SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye

Az S.H.E. módszerrel történő hajbeültetés után 10 hónappal. A képeken jól látható a természetes sűrűség.

SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye
SHE Hajbeültetés Eredménye

A HIMG Zero Touch Method®


A HIMG módszere manapság már lehetővé teszi a lehető legminimálisabb beavatkozást a hajátültetés során. A helyi érzéstelenítés után mindössze apró tűszúrás éri csak a fejbőrt, amelyet a páciens szinte nem is érez. Módszerünk nem igényel sebészeti beavatkozást, nincs öltésnyom, nincs szike, nincs altatás, se heg, se fájdalom. Mint a neve is elárulja, a beavatkozás emberi érintésmentes, amely nullára csökkenti az esélyét annak, hogy a kinyert hajhagyma esetlegesen megsérüljön. A hajszálak áthelyezését a legkiforrottabb, legfinomabb és legpontosabb orvosi műszerekkel végezzük. Ezek a tökéletesen megtervezett eszközök, a HIMG Extractor és a HIMG Implantáló tű biztosítják a fejbőr minimális igénybevételét.

A HIMG orvosi csapata minden ügyfél számára külön testreszabott hajbeültetést dolgoz ki, hogy az eredmények 100%-ban természetesek legyenek. Az új S.H.E.technikánk (Érintésmentes Metódus) hatékony, még többszörös nagyítás alatt sem lehet észrevenni a különbséget a beültetett és az eredeti haj között.

A beavatkozást megelőző vizsgálatok, konzultációk során minden ügyfél számára személyreszabott kezelési tervet állítunk fel. Az eredmény rendkívül természetes hatású lesz, az eredeti, és az átültetett haj közötti különbség észrevehetetlen.

Év terméke díj - SHE Hajbeültetés
SHE tű
SHE Hajbeültetés


A hajbeültetési módszerek általános összehasonlítása


A legmodernebb hajátültetési technikákat összehasonlítva megállapítható. hogy valamennyi módszerrel képesek visszaadni pácienseink természetes frizuráját. Kérdezhetik, hogy akkor miért nem csak a legfejlettebb módszert alkalmazzuk.

Jeleztük már, hogy a különböző technikával végzett hajtranszplantációs beavatkozásokhoz más-más speciális eszközöket használunk, melyek költségei nem azonosak. A korábbi módszerek elvetésével sok ember számára megnehezítenénk, hogy megfizesse a hajbeültetés árát.

Lényeges azt is figyelembe venni, hogy a Klinikánkon alkalmazott hajbeültetési módszerek között legrégebbi FUE technika is csak olyan, szabad szemmel alig észrevehető nyomokat hagy, hogy akár egy kicsit hosszabb frizura viselése esetén már láthatatlanná válik, tehát ebben az esetben sem kell feltétlenül a legdrágább megoldást választani.

A beavatkozások fájdalommentesek, de a hosszú évek tapasztalata megmutatta, hogy egyes Ügyfeleink számára már az érzéstelenítés is problémát okoz, így kidolgoztunk egy három lépcsős fájdalomcsillapítási módszert, melynek segítségével már szinte ezt sem érzik.

A hajbeültetés során nagyon fontos figyelembe venni, hogy a donorként szolgáló rész mekkora és milyen minőségű. Ez alapján már el tudjuk dönteni, hogy körül-belül hány hajszál átültetése lehetséges, és hogy ez mennyire képes hajasítani a kopasz területeket. Fontos, hogy a hosszú hajú páciensek engedik-e hajukat rövidre nyírni az eljárás leegyszerűsítése érdekében. Meg kell vizsgálnunk, hogy őszül-e a beteg. Ha ajánlatot szeretnénk felállítani, akkor ezekre e tényezőkre nagyon oda kell figyelnünk. Ezekre a kérdésekre a minden hajbeültetési beavatkozást megelőző, alapos hajgyógyászati vizsgálat során kapunk választ.

Látható tehát, hogy a paciensek egyedi adottságai és igényei egyaránt indokolják, hogy ne csak a legfejlettebb technikával dolgozzunk, hiszen a jelenleg használt módszerek mindegyike alkalmas arra, hogy a legkorábbi technikákhoz képest összehasonlíthatatlanul természebb frizurát varázsoljon.

Hajbeültetési módszerek összehasonlítása

Hajbeültetés férfiaknak és nőknek


A hajvesztés ritkán jelenti a hölgyeknél kopasz foltok kialakulását, ezért a hajbeültetés nőknél inkább a frizura sűrítését szolgálja. A hölgyeknél nem a kopasz foltokat kell eltüntetni, hanem a megritkult hajállományt kell a hajbeültetéssel ismét esztétikus frizurává varázsolni. A viselt haj hosszúsága miatt is eltérő a hajbeültetés a férfiaknál, hiszen ők gyakran az egészen rövid frizura hívei, ilyenkor inkább a SHE hajátültetés célszerű, hiszen mint fentebb írtuk, annak nyomai még ebben az esetben is észrevétlenek maradnak.


A hajbeültetés ára


A többféle módszerből, illetve a nők és férfiak közötti különbségekből is adódik, hogy a hajbeültetési árak minden esetben egyénre szabottak, hiszen a beavatkozás során a megmaradt hajállomány minőségét is figyelembe kell venni.

A hajbeültetés árának kiszámításához az átültetett hajszálak számát vesszük alapul, ezt viszont jelentős mértékben meghatározza a megritkult, illetve kopasz felület kiterjedtsége, ami miatt egy hajátültetés nem mindig végezhető el egy nap alatt, hanem akár 3-4 napot is igénybe vehet. A hajvesztés mértéke, illetve a nők és férfiak hajbeültetésének különbségei mellett nem ritkák az egyedi igények sem, csak példaként említve, hogy a hölgyek gyakran nem engedik optimális rövidségűre vágatni a hajukat, ami megnehezíti a beavatkozást. Itt érdemes megemlíteni, hogy a hajátültetéshez szükséges, ingyenes hajvizsgálat eredményeként már megközelítően pontos hajbeültetési árat tudunk mondani.

Bizalmi és Etikai Szempontok


Magas minőségi követelményeket állítottuk munkánk középpontjába, melynek során az etikai szempontokra is kiemelt figyelmet szentelünk. A tudomásunkra jutott információkat, képanyagokat bizalmasan kezeljük. A képek referencia anyagként történő felhasználása csak is kizárólag az ügyfelünk beleegyezése mellett történhet. Munkatársaink számára ügyfeleink igényei maximális figyelembevétele magától értendő. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat magas minőségi szolgáltatás mellett.

Rólam

Katona Máriának hívnak, 56 éves vagyok, 33 éve dolgozok egészségügyben, hajgyógyászattal már több mint 10 éve foglalkozom.

Munkám során a korrekt tájékoztatást és tanácsadást tartom a legfontosabbnak. Komplex segítséget tudok nyújtani ügyfeleim számára, legyen az hajbeültetés, hajgyógyászat, hajtetoválás.

Kövessen minket

Hajgyógyászat - Konzultáció

Katona Mária - Hajgyógyász

Cím: 6726 Szeged, Fülemüle utca 32.

Telefon: +36-30/265-7191

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velem az alábbi telefonszámon:

+36-30/265-7191

By HIMG Clinic