Hajgyógyászat


A hajhullás mindkét nemet érintő probléma, aminek elterjedéséhez hozzájárulnak az úgynevezett civilizációs ártalmak is, mint például a stresszes életmód. A férfiak kopaszodása mindig is "természetes" volt, hiszen ezt első sorban a a genetika és a férfi hormonok okozzák, ráadásul náluk ez már a 20as éveikben megjelent. A nők hajvesztéséről emiatt kevesebb szó esett, hiszen az ő kóros hajhullásuk rendszerint később alakul ki. A hajgyógyászat körébe tartozó haj és fejbőr vizsgálat során használt modern eszközöknek köszönhetően fel tudjuk tárni a hajvesztés okait és a megmaradt hajszálak állapotát, valamint ezek segítségével egyedi kezelési lehetőséget tudunk ajánlani pacienseinknek.

Hajbeültetetési mikrokamera

A hajgyógyászati problémáikkal hajbeültetési klinikánkhoz forduló pacienseinknél minden esetben először alapos haj és fejbőr vizsgálatot tartunk, hogy megismerjük a hajhullás hátterében álló okokat, valamint a hajállomány minőségét.

A hajvizsgálatot természetesen alapos szemrevételezéssel kezdjük, majd ezt követik a műszerekkel, köztük a mikro kamerával végzett vizsgálatok.

A hajgyógyászati konzultáción zajló beszélgetésből is egyértelmű következtetéseket tudunk levonni a hajhullás okaira vonatkozóan. A foltos hajhullás, vagy egyéb atipikus, nem androgenetikus alopécia, kopaszodás esetén pedig sokat segítenek a korábbi belgyógyászati vizsgáltokról és kezelésekről készült leletek és zárójelentések.


A hajhullás kezelésére több módszer létezik, a kozmetikai ipar is számos terméket kínál a probléma orvoslására, bár súlyosabb esetekben ezek a szerek már többnyire hatástalanok, vagy csak ideiglenes eredmény érhető el velük. Ennek ellenére hajgyógyáaszaink csak végső esetben ajánlják a hajtranszplantációs beavatkozásokat.

A már kialakult kopaszodás és a nagy mértékű hajritkulás esetében azonban már tényleg csak a hajbeültetés jelenthet, szerencsére végleges megoldást.

A hajátültetést megelőzően nagyfelbontású speciális mikrokamerákkal nézzük meg a fejbőr legkisebb részleteit és a hajszálak töveit is, így a hajvizsgálat során meg tudjuk állapítani, hogy mennyire egészséges a fejbőre és a hajállománya, valamint fel tudjuk mérni a donor és a kapó terület hajszál sűrűségét is.

A tipikus, szabad szemmel is felismerhető öröklött kopaszodás esetén is szükség van a hajgyógyászati vizsgálatra, hiszen a hajátültetéshez nem elég az okok ismerete, nagyon fontos tisztában lenni a megmaradt hajszálak állapotával, hogy egyáltalán alkalmasak-e a hajtranszplantáció elvégzéséhez.

Minél hamarabb keres fel klinikánk hajgyógyászát problémái jelentkezése esetén, annál valószínűbb, hogy hajhullása megállítására, illetve a már kialakult kopaszodás eltűntetésére hatékony módszert tudunk ajánlani.

Hajgyógyászat - mikroszkóp

A férfi hajvesztés és kopaszodás okai

A férfias típusú kopaszodás oka leggyakrabban a genetikus alapú hajvesztés, ami bizonyos mértékig természetes, a kor előre haladtával megjelenő folyamat.

A férfias kopaszodás okai között leggyakoribb a DHT hormon túltengése, ami első sorban a fejtetőn támadja meg a hajszálakat, és a férfias típusú hajhullás következtében megjelennek a jellegzetes patkó alakú tar felületek. Az androgén (hormonális) alopécia a férfiak hajhullásának MAGYAR leggyakoribb oka, melyet, mint ahogy a nevében is benne van, a hormonok okozzák.

A DHT szteroid-hormon egyébként a hímnemű embrió fejlődéséhez szükséges, valamint később a férfivé érésben is nagy szerepet játszik.

Férfi hajhullás - hajvesztés okai
Férfi hajhullás - hajvesztés okai
Férfi hajhullás - hajvesztés okai

Ez is magyarázza, hogy a női hajvesztés okait általában máshol kell keresni, hiszen az ő szervezetükben is megtalálható a hormon, de általában kisebb mértékben, mint a férfiaknál. Az ő esetükben ráadásul legtöbbször nem kopaszodás jelentkezik, hanem különböző mértékű hajritkulás, így a nők hajhullását és annak kezelését a férfiaktól elkülönítve kell tárgyalni.

Számos készítmény kapható, mely valóban hatásos lehet azon emberek számára, akik fokozatosan elveszítik hajukat, kopaszodnak. A problémára javasolt szerek, samponok, oldatok megerősítik a hajszálakat, és a gyógyszeres kezelés is segíthet. de a genetikus hajvesztés miatt kialakuló kopaszodás ellen csak a hajátültetés nyújthat végleges megoldást.

Fontos tudni, hogy a hajvesztés akkor tekinthető rendellenesnek, ha a hajhullás túlzott mértékű és hiányzik a normál újranövekedés.

Férfi hajhullás - hajvesztés okai
Férfi hajhullás - hajvesztés okai
Férfi hajhullás - hajvesztés okai

Első lépésként tudja meg, hogy az Ön esetében mi vezetett kopaszodáshoz! Erre kiválóan alkalmas egy személyes konzultáció, amit hajbeültetési klinikánkon vehet igénybe. A konzultáció során hajgyógyászati szakemberünk elvégzi a haj, és a fejbőr vizsgálatát, ezt követően ismerteti a hajhullás kiváltó okait, majd felvázolja a lehetséges megoldási opciókat. Ezután a hajgyógyász, természetesen a pácienssel együttműködve, egyéni igények alapján kidolgozza a kezelési tervet.

Tegye meg az első lépést a megoldás felé! Vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal, és konzultáljon szakemberünkkel! Végeztessen el egy alopécia tesztet nálunk, melynek során a hajhullás típusából kiderülnek a kopaszodás okai is. Ezt követően megkeressük a megfelelő megoldást problémájára.

Haj és fejbőr vizsgálat

Csak azon ügyfelek számára ajánljuk fel a hajátültetés lehetőségét, akiknél a kiváló eredmény garantált. Hajátültetés előtt nagyon fontos a fej bőrének, valamint a hajszálak állapotának pontos felmérése, ezért a beavatkozást minden esetben hajgyógyászati vizsgálat előzi meg. A mikrokamerás hajvizsgálat többszörös nagyításban mutatja a fejbőr legapróbb részleteit, a hajszálak közvetlen töveit. A haj és fejbőr vizsgálat segítségével megállapítható, hogy mennyire egészséges a fejbőr és a haj, valamint felmérhető a hajszálak sűrűsége is. Ez azért fontos, hogy meg tudjuk állapítani a beavatkozás során kinyerhető, majd beültethető hajszálak számát.

A hajvizsgálat első lépése a hajgyógyász által végrehajtott fejbőr és hajszál szemrevételezése, majd ezt követi a mikrokamerás vizsgálat.

Haj és fejbőr vizsgálat
Haj és fejbőr vizsgálat
Haj és fejbőr vizsgálat

Amennyiben szükségesnek tartja a hajgyógyász a további vizsgálatok elvégzését, úgy 1-3 hajszálat kihúzhat a fejbőrből. Ezt követően a kihúzott hajszálakat mikroszkopikus hajvizsgálatnak vetjük alá, melynek eredményeképp információt kaphatunk arról, hogy mennyire súlyos a hajhullás, kopaszodás állapota.

A vizsgálati eredményt mindig a konzultáció során, szakember által végrehajtott szemrevételezés, és a hajgyógyászati vizsgálatok együttese adja. A konzultáción zajló beszélgetés során választ kaphat hajproblémájára, megismertetjük a hajhullás és kopaszodás kiváltó okát, majd ezt követően megoldást nyújtunk az Ön számára. Ha a hajgyógyászati vizsgálatot megelőzően részt vett belgyógyászati vizsgálaton, kérjük, hozza magával az eredményt. Genetikai kopaszodás esetén, ezekre az eredményekre nincs szükség, hiszen ezek okozóját klinikánk képzett, tapasztalt csapata jól ismeri. Tehát ha az Ön esetében androgenetikus alopéciáról beszélünk, elég, ha a vizsgálatot hajgyógyász szakember végzi.

Amennyiben Ön is hajproblémákkal küzd, keresse fel klinikánkat, és kérjen időpontot egy személyes konzultációra, hajvizsgálatra. Képzett szakemberekkel, elhivatott munkatársakkal, kellemes környezetben, szeretettel várjuk leendő pácienseinket.

Rólam

Katona Máriának hívnak, 56 éves vagyok, 33 éve dolgozok egészségügyben, hajgyógyászattal már több mint 10 éve foglalkozom.

Munkám során a korrekt tájékoztatást és tanácsadást tartom a legfontosabbnak. Komplex segítséget tudok nyújtani ügyfeleim számára, legyen az hajbeültetés, hajgyógyászat, hajtetoválás.

Kövessen minket

Hajgyógyászat - Konzultáció

Katona Mária - Hajgyógyász

Cím: 6726 Szeged, Fülemüle utca 32.

Telefon: +36-30/265-7191

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velem az alábbi telefonszámon:

+36-30/265-7191

By HIMG Clinic